Drs. P. (Pieter) Hilhorst

Drs. P. (Pieter) Hilhorst

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Pieter Hilhorst houdt zich veel bezig met vraagstukken over sociale onzekerheid en maatschappelijke innovatie. Zo is hij projectleider van de Citydeal Eenvoudig Maatwerk en initieert hij projecten op het terrein van armoede, schulden en emancipatie (zoals het Nederlands Instituut voor Betalingsregelingen). Hij is sinds 1 september 2017 raadslid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Binnen de Raad schrijft Hilhorst veel van de adviezen binnen het werkthema Verschillen in de samenleving.

Veel gezondheidsproblemen beginnen bij een gebrek aan bestaanszekerheid.

Loopbaan

Hilhorst is politicoloog, publicist en actieonderzoeker. Hij deed in verschillende gemeenten onderzoek naar de beloften van decentralisaties. Ook schrijft Hilhorst journalistiek over sociale kwesties en is hij politiek actief. Zo was hij van 2012 tot 2014 wethouder in Amsterdam en in 2014 lijsttrekker voor de PvdA in Amsterdam. Ook is Hilhorst adviseur van Buddy Payment, een Rotterdamse start-up die een app ontwikkelt die mensen helpt greep te krijgen op hun geldzaken en zorgt dat mensen krijgen waar ze recht op hebben. Daarnaast zit Hilhorst in de Raad van Toezicht van de Stichting Jim.

Daarvoor maakte en presenteerde Hilhorst het programma De Ombudsman van de VARA en schreef hij columns voor De Volkskrant. Ook schreef hij De Belofte, over zijn politieke avontuur, en schrijft hij voor theater. Met Kiza Magendane schreef hij een theatrale monoloog voor Nelson Mandela. Met Sacha Hilhorst vertaalde hij het toneelstuk Race van David Mamet, dat werd gespeeld door het Nationale Theater.

Nevenfuncties

  • Projectleider Citydeal Eenvoudig Maatwerk
  • Adviseur van Buddy Payment
  • Kwartiermaker Nederlands Instituut voor Betalingsregelingen
  • Lid Raad van Toezicht van de Stichting Jim

Publicaties

Hilhorst werkt(e) onder andere aan de volgende publicaties: