Drs. P. (Pieter) Hilhorst

Drs. P. (Pieter) Hilhorst

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Pieter Hilhorst is politicoloog, publicist en actieonderzoeker. Hij is initiatiefnemer van Amargi, een vereniging die op tijd hulp organiseert bij geldzorgen om te voorkomen dat mensen in schulden terecht komen.

Daarnaast doet Hilhorst onderzoek naar sociale onzekerheid en maatschappelijke innovatie. Als medeoprichter van de coöperatie Goede Gieren ontwikkelt hij projecten op het terrein van armoede, schulden en emancipatie.

Hij deed in verschillende gemeenten onderzoek naar de beloften van decentralisaties. Hilhorst schrijft journalistiek over sociale kwesties. Ook schrijft hij voor theater. Met Kiza Magendane schreef hij een theatrale monoloog voor Nelson Mandela, als onderdeel van de tentoonstelling Gandhi, King en Mandela. Met Sacha Hilhorst vertaalde hij het toneelstuk Race van David Mamet, dat werd gespeeld door het Nationale Theater.

Van 2012 tot 2014 was Hilhorst wethouder in Amsterdam. In 2014 was hij lijsttrekker voor de PvdA in Amsterdam. Daarvoor maakte en presenteerde hij het programma De Ombudsman van de VARA en was columnist van De Volkskrant. Over zijn politieke avontuur schreef hij De Belofte. Over macht, idealisme en politiek. De Belofte is genomineerd voor beste politieke boek van het parlementaire jaar 2015-2016.

Werkt aan de adviezen

Nodig een raadslid uit

Nodig een raadslid of adviseur uit als spreker