De wereld thuis

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving brengt dit jaar als kerstgeschenk een beeldboek uit over ‘thuis’. Maandag 18 december ontving Minister De Jonge het eerste exemplaar van De wereld thuis. Zeven beeldverhalen uit handen van voorzitter Pauline Meurs.

Omslag boek De wereld thuis

Met dit boek wil de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) laten zien dat thuis voor mensen niet altijd iets vanzelfsprekends is. Soms heeft ‘thuis’ een prettige invulling maar soms ook niet. Die veelzijdigheid verdient meer aandacht in het maatschappelijke debat.

Het boek De wereld thuis bestaat voornamelijk uit ´visuele essay’s´ van vooraanstaande fotografen. Zij belichten elk een of meerdere maatschappelijke ontwikkelingen waar mensen thuis mee te maken kunnen hebben. Het boek bevat onder andere beelden van mensen met een grote zorgvraag die in een verpleegtehuis of zorglocatie hun thuis vinden, van vluchtelingen die tijdelijk worden opgevangen in een gevangenis en daar hun thuis van moeten zien te maken en van een moeder met haar kinderen die na een scheiding een nieuw thuis gaat vormen.

Deze zeven fotografen hebben een bijdrage geleverd aan De Wereld thuis. De vormgeving was in handen van Philip Stroomberg .

Projectgroep

Dr. L.H.J. (Liesbeth) Noordegraaf-Eelens

Drs. Pieter (P.) Hilhorst

Dr. M.J.M. (Marjolijn) Blom

In de media

Bestellen publicatie

U kunt het beeldboek 'De wereld thuis' bestellen via dit bestelformulier.