mr. A. (Ageeth) Ouwehand

mr. A. (Ageeth) Ouwehand

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Ageeth Ouwehand is sinds 15 augustus 2019 raadslid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Ouwehand vindt het belangrijk dat de RVS de dialoog opzoekt en niet vanuit een ivoren toren werkt. Met de RVS buigt ze zich graag over vraagstukken die de toekomst van mens en maatschappij raken. Zo vindt Ouwehand het belangrijk om aandacht te geven aan mensen in een kwetsbare, afhankelijke situatie. Door hen niet enkel zorg en ondersteuning te bieden, maar hen ook uit te dagen hun eigen bijdrage voor de samenleving te ontdekken.

Ook mensen die zelf afhankelijk zijn van zorg of ondersteuning kunnen van grote betekenis zijn voor anderen, dat vergeten we soms als professionals.

Loopbaan

Ouwehand begon haar carrière in 1985 als verpleegkundige en werkte sindsdien achtereenvolgens in verschillende sectoren van de gezondheidszorg, zoals het ziekenhuis en de gehandicapten- en ouderenzorg. Zo was ze onder meer bestuurder van Beweging 3.0, een organisatie gericht op ouderen en welzijn. Daarnaast was zij tot 31 december 2020 lid van de Raad van Commissarissen van Woningbouwvereniging De Sleutels te Leiden.

Nevenfuncties

  • Lid van de Raad van Bestuur van  's Heeren Loo, een landelijke organisatie voor gehandicaptenzorg.
  • Lid bestuur Issoria Hospice & Thuis te Leiden
  • Arbiter Scheidsgerecht Gezondheidszorg

Publicaties

Ouwehand werkt(e) onder andere aan de volgende RVS publicaties :