Dr. K.J. (Karlijn) Nijmeijer

Dr. K.J. (Karlijn) Nijmeijer

Functie
Senior adviseur
Telefoonnummer
06-31631191
E-mailadres
kj.nijmeijer@raadrvs.nl

Karlijn Nijmeijer werkt sinds februari 2022 als senior adviseur bij de RVS. De open en onafhankelijke blik en het overstijgende en veelzijdige perspectief van de RVS om belangrijke maatschappelijke opgaven in beweging te krijgen spreekt haar erg aan. Haar brede interesse, nieuwsgierigheid en kennis en ervaring op het snijvlak van praktijk, wetenschap en beleid zet zij graag in om met adviezen bij te dragen aan een duurzame zorg en samenleving.     

Verbinding is een sleutelwoord om de uitdagingen waarvoor we in de zorg en samenleving staan het hoofd te bieden. 

Loopbaan

Karlijn Nijmeijer voltooide een bachelor Gezondheidswetenschappen en een master Public Health aan de Universiteit Maastricht, alsook een master Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Karlijns wens om wetenschap, beleid en praktijk met elkaar te verbinden leidde in 2008 tot een combinatiebaan als wetenschappelijk onderzoeker bij het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (nu: ESHPM) van de Erasmus Universiteit en beleidsadviseur bij Het Oogziekenhuis Rotterdam. Zij deed onderzoek naar hoe franchising als innovatieve samenwerkingsvorm voor de zorg succesvol kan worden toegepast en promoveerde hierop in 2014. Als (senior) beleidsadviseur, project- en programmaleider in Het Oogziekenhuis Rotterdam hield Karlijn zich bezig met een diversiteit aan strategische en tactische vraagstukken op het gebied van samenwerking, zorginnovatie, kwaliteit, onderzoek en bekostiging. Daarnaast gebruikte zij als zelfstandig adviseur de inzichten uit haar proefschrift om zorgorganisaties te ondersteunen om met behulp van franchiseprincipes de zorg te verbeteren. 

Publicaties

Karlijn Nijmeijer is vooral actief binnen het thema ‘schurende stelsels’. Momenteel werkt zij aan een overkoepelend RVS advies over dit thema. Daarnaast werkt(e) ze onder andere aan de volgende RVS publicaties en activiteiten: