Drs. G.J.H. (Godfried) Bogaerts

Drs. G.J.H. (Godfried) Bogaerts

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Godfried Bogaerts is sinds 1 september 2021 raadslid bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Hij wil vooral op het terrein van innovatie en ondernemerschap in de zorg een bijdrage leveren aan de Raad. Daarvoor zet hij graag zijn frisse blik in, zijn vaardigheid om van buiten naar binnen te denken, zijn durf om veranderingen op te pakken, zijn netwerk en zijn ervaringen uit andere sectoren. Volgens hem bestaat goede zorg juist ook uit het sociale, warme deel waarbij aandacht en luisteren belangrijke aspecten zijn.

De kracht van de relatie geldt zeker in de zorg. Door ruimte voor zowel de medische als de sociale kant van de zorg bereiken we de grootste impact op het welzijn van mensen.

Loopbaan

Godfried Bogaerts is opgeleid als bedrijfskundige aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bogaerts is ondernemer op het gebied van digitale transformaties. Zijn inzichten en ervaringen op dit gebied heeft hij opgebouwd bij zijn vorige bedrijf Mirabeau, een internetbureau. 

Sinds 2017 focust Bogaerts zich op innovatie en digitalisering van de zorg. Hij is algemeen directeur van BeterDichtbij, een bedrijf dat is opgericht samen met de Vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen. Met de dienst BeterDichtbij kunnen mensen eenvoudig (en veilig) digitaal in contact staan met hun eigen zorgverleners en zorgorganisaties.

In de optiek van Bogaerts ligt er voor de zorgsector een belangrijke uitdaging om digitale services de komende jaren een juiste plek te geven. De essentie daarbij is om goed de balans te houden tussen de echte menselijke relatie (die in de zorg essentieel is) en waar technologie en innovatie deze relatie kan ondersteunen. Ook op het gebied van modern werkgeverschap, al dan niet in combinatie met nieuwe technologie, liggen er nog kansen in de zorgsector. Op deze manier kan het beste van 2 worden gecombineerd: de gepassioneerde inzet van zorgverleners en slimme technologie.

Huidige nevenfuncties

Geen