RMO Symposium Context

“We kunnen proberen mensen bij elkaar te brengen vanwege hun verschillende identiteit. Maar we kunnen ook context scheppen waarin gedeelde interesses en belangen ontmoeting normaal en vanzelfsprekend maken”

Zo luidde een van de stellingen voor het RMO-symposium ‘Context’ dat op 24 januari 2007 werd gehouden in Theater Zwembad De Regentes in Den Haag. Sommige maatschappelijke problemen kan men oplossen door aan te grijpen bij hun context, bij de fysieke omgeving waarin ze plaatsvinden of bij de voorwaarden waaronder ze optreden, of door preventieve ingrepen te plegen.

Zes inspirerende presentaties

Het boekje ‘RMO Symposium Context’ bevat de zes inspirerende presentaties van 24 januari – in beeld en geschrift – over de context van maatschappelijke ontwikkelingen. Daarmee wil de RMO de uitgangspunten verduidelijken die hij bij veel van zijn adviezen toepast. Tegelijk wil hij allen danken die aan dit symposium hebben meegewerkt en wel heel in het bijzonder zijn oud-voorzitter Hans Adriaansens, voor zijn inzet voor de Raad gedurende de periode 2001-2006.
De RMO dankt zijn voormalig algemeen secretaris, Krijn van Beek, voor het organiseren van dit symposium.