Drs. M.K. (Marlies) Hanifer

Drs. M.K. (Marlies) Hanifer

Functie
Hoofd Communicatie
Telefoonnummer
06 - 11 79 74 96
E-mailadres
mk.hanifer@raadrvs.nl

Marlies Hanifer werkt als Hoofd Communicatie bij de RVS. Op deze manier maakt ze zich sterk voor de impact van de adviezen van de Raad richting parlement en regering.

Marlies begon haar carrière als adviseur en projectleider publieksparticipatie, stakeholderdialoog en reputatiemanagement bij 2 verschillende adviesbureau’s. Daarna werkte ze achtereenvolgens bij het Rathenau Instituut en het Planbureau voor de Leefomgeving oa. als senior communicatieadviseur en woordvoerder.

Zij studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht en International Conflict Studies aan King’s College London met als specialisaties de narratieve kracht van taal, medialogica en de werking van political speech act in het publieke debat.

Marlies begon haar carrière als adviseur en projectleider publieksparticipatie, stakeholderdialoog en reputatiemanagement bij 2 verschillende adviesbureaus. Daarna werkte ze in de science-policy interface achtereenvolgens bij het Rathenau Instituut en het Planbureau voor de Leefomgeving oa. als senior communicatieadviseur en woordvoerder. Als strategisch adviseur maakt ze zich momenteel sterk voor de impact van de adviezen van de Raad richting parlement en regering.

Publicaties

Marlies Hanifer werkt(e) onder andere aan de volgende RVS publicaties en activiteiten: