J.M. (Janna) Goijaerts

J.M. (Janna) Goijaerts

Functie
Adviseur
Telefoonnummer
06 15030472
E-mailadres
jm.goijaerts@raadrvs.nl

Janna Goijaerts is sinds januari 2022 in dienst als adviseur bij de RVS. Janna combineert haar werk bij de RVS met het schrijven van een proefschrift. Ze vindt het een unieke kans om de kennis van haar onderzoek naar gezondheidsverschillen meteen toe te passen bij het werken aan vernieuwende en uitdagende adviezen. Bij de RVS hoopt ze te kunnen bijdragen aan het verbeteren van de beleidspraktijk door beleid binnen het medisch en sociaal domein beter te laten aansluiten bij de ervaring van mensen.

Loopbaan

Janna Goijaerts behaalde haar bachelor Liberal Arts & Sciences summa cum laude aan het Erasmus University College (BSc). Tijdens haar bachelor heeft ze stage gelopen bij de RVS. De onderzoeksmaster Political Science & Public Administration aan de Universiteit Leiden (MSc) heeft ze cum laude afgerond. Voor haar bachelor- en masterthesis heeft ze onderzoek gedaan naar botsende beleidslogica’s in het samenspel tussen gender, deeltijd werken en het appel op informele zorg voortkomend uit de decentralisatie in 2015.

Na het afronden van haar studie is ze begonnen aan een promotie traject bij de LUMC Campus Den Haag en het Instituut Bestuurskunde van Universiteit Leiden. Voor haar proefschrift onderzoekt ze de institutionele mechanismen van gezondheidsongelijkheid.

Publicaties

Janna Goijaerts werkt(e) mee aan de volgende RVS publicaties en activiteiten: