Drs. A.T. (Antoinette) Reerink

Drs. A.T. (Antoinette) Reerink

Functie
Senior adviseur
Telefoonnummer
06 - 11 79 73 93
E-mailadres
at.reerink@raadrvs.nl

Antoinette Reerink werkt sinds september 2019 bij de RVS. Ze wil via haar werk bij de RVS niet alleen problemen op de agenda zetten, maar wil via langdurige aandacht voor een thema echt impact bereiken op het beleid en daarmee op de samenleving.

Alleen met het uitbrengen van een advies ben je er nog niet, dan begint het pas.

Loopbaan

Antoinette Reerink werkt als senior adviseur bij de RVS. Daarvoor was ze bij Leyden Academy on Vitality and Ageing werkzaam. Daar droeg zij met onderzoek en projectmanagement bij aan de ontwikkeling van een 'narratief kwaliteitskader' voor de langdurige zorg. Naast haar aanstelling bij Leyden Academy werkt(e) Antoinette ook aan actieonderzoek in de gehandicaptensector. In dat actieonderzoek gaat het om werken vanuit het zogenoemde
'waardigheidsparadigma', een relationele benadering van zorg (Zie ook Samen werken aan waardig leven).

Eerder was zij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als senior onderzoeker en trekker van projecten in de langdurige zorg. Na haar studie geschiedenis in Frankrijk en Amsterdam volgde zij een postdoctorale opleiding voor de journalistiek. Die bracht haar als correspondent in Frankrijk en daarna als (parlementair) verslaggever in de zorgsector, bij NRC Handelsblad. In haar woonplaats Rotterdam is zij ook betrokken bij verschillende burgerinitiatieven (De Groene Connectie en Mooi Mooier Middelland).

Publicaties

Antoinette Reerink werkt(e) onder andere aan de volgende RVS publicaties en activiteiten: