M.M. (Marleen) Kraaij-Dirkzwager, MScPH

M.M. (Marleen) Kraaij-Dirkzwager, MScPH

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Marleen Kraaij-Dirkzwager is sinds 1 september 2021 raadslid bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Met plezier verkent en verbindt zij verschillende perspectieven op ziekte, gezondheid en zorg. In gesprek gaan over goede zorg leidt tot samenwerking en daarmee tot verbetering van de kwaliteit van leven van velen. Haar (onderzoeks)focus ligt op samenwerking bij crises die onze gezondheid en welzijn bedreigen.

Dialoog draagt bij aan verbinding en daarmee gezond samenleven. Oprecht contact tussen mensen, op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid.

Loopbaan

Marleen Kraaij-Dirkzwager is vrijgevestigd arts Maatschappij + Gezondheid. Haar geneeskundeopleiding volgde ze aan de Universiteit Maastricht en haar Master in Public Health aan de London School for Hygiene and Tropical Medicine. Haar loopbaan ontwikkelde zich langs gezondheidscrises. Kraaij-Dirkzwager werkte voor verschillende organisaties die in gezamenlijkheid willen bijdragen aan het beschermen en bevorderen van de gezondheid van mensen in kwetsbare omstandigheden. In Darfur en Zuid Soedan werkte zij als arts en coördinator van het medisch team.

In Nederland ligt haar focus op infectieziekte uitbraken, medisch-milieukundige vraagstukken en psychosociale hulpverlening bij schokkende gebeurtenissen. In het verleden werkte Kraaij-Dirkzwager onder andere bij het Ministerie van VWS, het RIVM en het Instituut Fysieke Veiligheid.

Huidige nevenfuncties