D. (Dajana) Perkic

D. (Dajana) Perkic

Functie
Senior adviseur
Telefoonnummer
06-27924607
E-mailadres
d.perkic@raadrvs.nl

Dajana is sinds februari 2023 werkzaam als senior adviseur bij de RVS. Wat zij mooi vindt aan het werk van de RVS is de nadruk op de &. De & staat voor haar voor verbinding en het interdisciplinair benaderen van maatschappelijke vraagstukken. Met verbondenheid als haar grootste drijfveer zet ze zich in op thema’s als preventie, kansengelijkheid en inclusie. Daarbij zoekt ze altijd naar een positieve insteek: hoe kunnen we een oplossing bedenken die het beste aansluit bij de intrinsieke motivatie van mensen?  

'Vanuit persoonlijke ervaring weet ik dat de ongezonde(re) levensstijl die veel mensen erop nahouden niet komt uit onwil, maar uit het missen van kennis, middelen of mentale ruimte om na te denken over wat beter voor iemand zou zijn. Des te belangrijker is dan ook dat de mensen om wie het gaat daadwerkelijk gaat, zich kunnen vinden in de adviezen die over hen worden geschreven.'

Loopbaan

Dajana behaalde haar bachelor en master binnen de Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens haar master heeft ze stage gelopen bij programmadirectie Maatschappelijke Diensttijd binnen het ministerie van VWS, waar ze onderzoek deed naar de werving van jonge vrijwilligers met een laag sociaaleconomische status. Na haar afstuderen (2019) kon ze hier aan de slag als beleidsmedewerker. Bij de Maatschappelijke Diensttijd maakte ze kennis met beleid maken in co-creatie met de samenleving en ontwerpend onderzoek. Daar zag ze hoe een positieve aanpak kan zorgen voor meer verbondenheid bij en onder jongeren in de samenleving.