Gezichten van een onzeker bestaan

Bestaansonzekerheid is schadelijk, voor het individu én de samenleving. In het verhalenboek ‘Gezichten van een onzeker bestaan’ laat de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving zich meenemen door 14 mensen in hun jarenlange bestaan in onzekerheid. De verhalen laten zien wat bestaansonzekerheid met mens en gezondheid doet en hoe moeizaam de weg hieruit in Nederland is.

De portretten

De gepotretteerde 14 mensen hebben een groot deel van hun leven in de overlevingsmodus gestaan. Zij deelden hun verhaal in de hoop daar anderen in de toekomst mee te kunnen helpen. Later in 2021 presenteert de Raad een advies over wat nodig is om bestaansonzekerheid terug te dringen. Lees de afzonderlijke verhalen, of download de volledige verhalenbundel. 

Download het boek

De verhalen zijn hieronder afzonderlijk te lezen en/of downloaden. Ook de gehele PDF kunt u hier downloaden. 

‘Als je met 10-0 achterstand begint, is hogerop komen geen klim op een ladder. Het is een tunnel waarin je moet blijven kruipen.’

In een interview met de Volkskrant vertelde RVS adviseur Tim 'S Jongers over datgene waarmee hij zich vanuit de RVS dagelijks bezighoudt: verschillen in de samenleving.

Uiteindelijk is het mijn persoonlijke missie om de samenleving en de leefwereld meer in het systeem te krijgen... En ik ben blij dat ik daarin het voortouw heb mogen nemen met deze verhalen.