Werkprogramma 2008

In de Ministerraad van 24 augustus 2007 is het Werkprogramma 2008 van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) vastgesteld.

Hoofdthema's

De adviezen die de RVZ van plan is dit jaar uit te brengen sluiten nauw aan bij de hoofdthema’s van het beleid van de minister en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Zorg. Kwaliteit en innovatie, preventie, werken in de zorg, participatie en betaalbaarheid zijn thema’s waarover de RVZ in 2008 adviseert.

Flexibel inpassen

Actuele ontwikkelingen kunnen aanleiding zijn voor het flexibel inpassen van nieuwe adviezen in dit werkprogramma. Zulke adviezen worden op verzoek van de minister uitgebracht, maar de RVZ kan ook besluiten zelf nieuwe ontwikkelingen in de zorg te signaleren en hun betekenis voor de gezondheid en het welzijn in zijn publicaties voor het voetlicht te brengen.

Over de grenzen kijken

De RVZ zet zich in voor een goede volksgezondheid en zorg. De adviezen bestrijken het hele werkterrein van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarbij kijkt de RVZ ook over de grenzen van dat beleidsterrein voor zover het aspecten betreft die in meer of mindere mate van invloed zijn op de volksgezondheid en zorg.