Verslag symposium ‘De toekomst van evidence-based medicine’ (EBM)

Op 5 juni 2018 organiseerde de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in samenwerking met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en ZonMw het middagsymposium ‘De toekomst van evidence-based medicine’ (EBM).

Aanleiding voor dit symposium vormde het RVS-advies Zonder context geen bewijs. De sprekers benaderden de problematiek vanuit verschillende perspectieven. Arno Hoes belichtte de bezwaren vanuit EBM kringen tegen het advies. Roland Bal bezag EBM en het advies vanuit wetenschapssociologisch perspectief. Ronnie van Diemen deelde haar ervaringen met het gebruik van EBM in het toezicht. Huib Dijstelbloem keek vanuit wetenschapsfilosofisch perspectief. Jeroen Geurts ging nader in op de plaats van EBM in de onderzoeksprogrammering van ZonMw. Na de paneldiscussie gaf André Knottnerus ter afsluiting van de bijeenkomst een reflectie.

Bekijk het verslag van het symposium De toekomst van evidence-based medicine.

Omslag Zonder context geen bewijs