10 oktober RVS Jaarconferentie 2022 Gezondheidsverschillen verkleinen: van weten naar doen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Lijm & Cultuur, Rotterdamseweg 272, 2628AT, Delft

Zet in mijn agenda

Op maandag 10 oktober 2022 vindt de jaarlijkse conferentie plaats van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS), van 13:30 tot 17:00 uur, bij Lijm & Cultuur in Delft. Tijdens de conferentie brengen wij het terugdringen van gezondheidsverschillen nogmaals onder de aandacht. We nodigen u uit om samen met ons de volgende stap te zetten. En op zoek te gaan naar manieren om het verschil te maken, om daadwerkelijk de gezondheidsverschillen te verkleinen. Het programma kunt u hier bekijken. 

Gezondheidsverschillen

De gezondheidsverschillen in Nederland zijn al 30 jaar onverminderd groot. Al die tijd proberen gezondheidswerkers, beleidsmakers en vele anderen om er iets aan te veranderen. Tot nu toe is het niet gelukt. Sterker nog, het verschil lijkt groter te worden. Niet alleen de RVS voelt de urgentie om dit te veranderen. De aandacht voor gezondheidsverschillen heeft door de Covid-pandemie een extra impuls gekregen. Maar aandacht is niet genoeg. Er is daadkracht nodig. Geen woorden maar daden. Of om Sir Michael Marmot te citeren: Do something, do more, do better. We zijn er trots op dat hij de openingsspeech wil verzorgen.

Aanmelden

Graag nodigen we u uit om op 10 oktober 2022 in Delft met ons te bedenken wat nodig is om écht het verschil te maken. In werksessies en werkbezoeken bespreken we met elkaar welke structurele wijzigingen nodig zijn. Ook laten we zien hoe voorlopers - met steun of tegen de stroom in - het anders doen en wat dat oplevert. We zetten de vraag centraal wat er nodig is voor de broodnodige verandering. Wat helpt daarbij en wat hindert? Wíe moet morgen wát gaan doen? En wat kunt u daar aan bijdragen?

Aanmelden kan via deze link.