05 november Welzijn op Recept: regionale kennisbijeenkomst Zuid-Holland Noord

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Zorg en Zekerheid, Haagsche Schouwweg 12, 2332 KG Leiden

Schets van de problematiek

20% tot 50% van de patiënten in de huisartspraktijk heeft psychosociale problemen, die zij als medische klachten uiten. Dat vraagt om een andere aanpak dan volgens het medische model.

Wat is het doel?

Met elkaar willen wij de wijkbewoners die in de huisartsenpraktijk komen, met behulp van Welzijn op Recept, op een andere manier in beweging brengen voor hun eigen (positieve) gezondheid. U wordt nog beter toegerust om vanuit uw rol met de geschetste problematiek om te gaan en de volgende stap te zetten.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze bijeenkomst gaan wij kennis en ervaringen over de laatste stand van zaken over Welzijn op Recept delen. Wij brengen theorie en praktijk bij elkaar en gaan hierover met elkaar in gesprek, met als doel een volgende stap vooruit te zetten.

Programma

17.00 uur: Ontvangst

17.30 uur: Opening en welkom

17.40 uur: Lezing 'Welzijn op recept: zorg als sociale kwestie', door Prof. dr. Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Lees hier een interview met Prof. dr. Jet Bussemaker.

18.00 uur: vragen en discussie

18.15 uur: Lezing “Sociaal verband houdt het brein gezond”, door Dr. Laura Steenbergen is Universitair Docent Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden en het Leiden Institiute for Brain and Cognition. Kijk voor meer informatie op www.laurasteenbergen.com.

18.45 uur: Vragen

18.50 uur: Pauze

19.05 uur: Een interactief kijkje in de keuken van de huisarts en de welzijnscoach

19.45 uur: Welzijn op Recept Nederland, nieuwste inzichten en ontwikkelingen door Jan Joost Meijs, Voorzitter Landelijk kennisnetwerk Welzijn op Recept.

19.55 uur: Samenvatting en afsluiting

Voor wie?

  • Huisartsen
  • POH
  • Sociaal werkers/welzijnscoaches
  • Coördinatoren van (vrijwilligers)activiteiten
  • Beleidsambtenaren

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link.