Over de sprekers

  • Boudewijn Chabot: Boudewijn Chabot is onderzoeker van een humaan zelfgekozen levenseinde zonder hulp van een arts. Hij publiceerde daarover het boek Uitweg en 2 films die te koop zijn op de website https://eenwaardiglevenseinde.nl/ 
  • Mualla Kaya: Mualla Kaya is theologe. Al 14 jaar werkt ze als geestelijk verzorger in het ziekenhuis. Wanneer in het organiseren van de zorg de aandacht naar patiënt en ziekte gaat, houdt zij de mens en zijn verhaal in het oog. 

  • Kitty Trepels van Mil: Kitty Trepels van Mil studeerde Nederlandse taal en Letterkunde aan de universiteit van Nijmegen. Zij specialiseerde zich in communicatie, drama en theatergeschiedenis. Kitty is programmeur en initiator van het campustheater zij maakte 5 theatersolo's over kanker. In de tweede week van juni komt haar eerste boek uit: 'Waterval, 10 jaar leven met kanker.' 

  • Pieternel van Amelsvoort: Pieternel van Amelsvoort is oprichter van Diva Dichtbij. Zij zingen voor mensen die langdurig intensieve zorg nodig hebben. Het persoonlijke contact is even belangrijk als de kwaliteit van de zang.  

  • Robin Kok: Robin Kok (29) heeft taaislijmziekte, een chronische en progressieve aandoening. Toen Robin geboren werd was de levensverwachting 20 jaar waardoor zij al vroeg ging denken over en leven met de dood.

  • Eva Cukier: Eva Cukier is journalist en slavist en momenteel in Moskou gevestigd als correspondent voor NRC Handelsblad. In 2019 maakte ze samen met filmmaakster Masja Novikova de documentaire 'Herderszus' over het leven van haar zus Roos, schaapherder in Frankrijk. Deze is te zien op ketelhuisfilms.

  • Judith Voogt: Judith Voogt is in opleiding tot psychiater en heeft ervaring in de geriatrie en interne geneeskunde. Zij is gepromoveerd bij bestuur- en organisatiewetenschappen en werkte als adviseur bij de RVS.

  • Lisanne van Sadelhoff: Lisanne van Sadelhoff (31) is columnist en journalist voor RTL Nieuws, de Volkskrant, het AD en De Correspondent. Ze ging over rouw schrijven toen ze haar moeder verloor. Bij Das Mag debuteerde ze vorig jaar met het boek 'Je bent jong en je rouwt wat'