Stervelingen

Sterfelijk zijn we allemaal. Maar toch lijkt het of we onze eigen dood steeds verder verbannen uit ons dagelijks bestaan. De RVS streeft naar nieuwe manieren waarin we de dood, verlies en rouw als onderdelen van het leven zien. Als opmaat naar een advies daarover - dat later dit jaar verschijnt - onderzoekt de Raad ons samenleven met de dood in deze 3-delige podcastserie ‘Stervelingen’. Beluister deze afleveringen via de links hieronder, of via Spotify, Apple Podcasts of RadioviaInternet.Er is ook een Stervelingen trailer!

Online bijeenkomsten: in gesprek over sterven

In de podcastreeks gaan we onder andere op zoek naar goede gesprekken over kwetsbaarheid en de dood. Graag nodigen we u uit om met ons in gesprek te gaan over ‘Stervelingen’. We organiseren 2 online bijeenkomsten, op 30 juni en 28 juli van 16:00 uur tot 17:00 uur.

Wat vindt u herkenbaar, wat helemaal niet en wat zijn uw eigen ervaringen met sterven en de dood in de Nederlandse samenleving? In deze bijeenkomst staan uw eigen ervaringen en inzichten centraal.  Meld u hier aan. We hanteren een maximum van 40 aanmeldingen per bijeenkomst.

De podcastserie is een onderdeel van ons project ‘Goed samenleven met de dood’ binnen ons thema ‘Grenzen aan genezen en verbeteren’. Terwijl de dood onvermijdelijk is, vinden we de omgang hiermee soms moeilijk. Later dit jaar zullen wij adviseren over hoe we misschien beter kunnen samenleven met de dood. De informatie uit deze bijeenkomsten zullen we gebruiken als input voor het advies. We focussen ons met het advies op een verbreding en verdieping van het maatschappelijke debat over sterven en de dood.