Joris van Eijck: nieuw raadslid per 1 juni 2023

Per 1 juni 2023 treedt Joris van Eijck toe tot de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Hij volgt Bas Leerink op.

Nieuw raadslid

Joris van Eijck studeerde Natuurwetenschappen en Bedrijf & Bestuur aan de Universiteit Utrecht en behaalde zijn MBA-opleiding aan INSEAD. Hij startte zijn carrière bij The Boston Consulting Group als organisatieadviseur. Sinds 2008 werkt Van Eijck in de gezondheidszorg. Hij heeft brede ervaring opgedaan bij het Amsterdam UMC (voorheen AMC), Menzis en Equipe Zorgbedrijven en werkte kortstondig bij een academisch ziekenhuis in Duitsland. Ook is Van Eijck actief geweest in diverse landelijke initiatieven zoals de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Hij is medeoprichter van GelijkGezond: een organisatie die structurele ondersteuning voor mensen in een kwetsbare positie organiseert door hulpverleners van deze doelgroep meer regelruimte, organisatiekracht en tijd te geven.

Zittende raadsleden

Van Eijck volgt Bas Leerink op, wiens raadslidmaatschap op 1 juni 2023 eindigt. Na 8 jaar heeft Leerink zijn maximale termijn bereikt. Hij maakte onder andere deel uit van de commissies van Op onze gezondheid, Grenzeloos samenwerken en B van Bekwaam - Naar een toekomstbestendige Wet BIG. Per 1 juni 2023 start de tweede termijn van voorzitter Jet Bussemaker. Deze loopt op 1 juni 2027 af.