11 februari Ouderenzorg van wetgeving tot praktijk

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Hotel Utrecht, Windhontlaan 4, Utrecht

We worden met zijn allen steeds ouder en ziekenhuizen worden overspoeld door kwetsbare ouderen. Met goede ondersteuning en zorg belanden deze ouderen minder snel op de acute zorg en kunnen ze langer thuis blijven wonen, maar hoe organiseren we dit? Hoe bieden we ouderen zorg op de juiste plek? Onze voorzitter Jet Bussemaker is op dinsdag 11 februari van 14.50 - 15.30 uur te gast op het congres 'Ouderenzorg op de juiste plek' in Utrecht.

Als demissionair minister verleende Jet Bussemaker mantelzorg aan haar ouders. In luttele maanden was ze minister af en werd ze fulltime mantelzorger. Een leerzame maar tegelijkertijd ook frustrerende ervaring omdat ze merkte hoe wetten knellen voor thuiswonende ouderen. Daar kunnen en moeten we van leren! Hoe ziet Jet de wetgeving in de praktische uitwerking? Hoe past ze de opgedane ervaring toe in haar huidige functie als voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving?

Kijk hier voor meer informatie en het programma van het congres 'Ouderenzorg op de juiste plek - Een netwerk van zorg voor kwetsbare ouderen'.