Samenleving kan sterker uit coronacrisis komen

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) onderzoekt de komende jaren de grenzen van het Nederlandse zorgstelsel en de samenleving. Momenteel stelt het coronavirus beide danig op de proef. ‘We zitten nu in het oog van de storm’, zegt RVS-voorzitter Jet Bussemaker. ‘Het is te vroeg om te evalueren, maar we zullen hier zeker belangrijke lessen uit kunnen trekken.

Crisis biedt ook kansen

In het oog van de storm die coronavirus heet, krijgen deze kwesties een nog dringender karakter. Het zijn de ouderen en kwetsbaren in de samenleving die het hardst geraakt zullen worden, zo waarschuwde ook premier Rutte vorige week in zijn woord aan alle Nederlanders. Toch biedt de crisis ook kansen. Een crisissituatie dwingt tot creatieve, nieuwe oplossingen. RVS-voorzitter Jet Bussemaker wijst op de vele initiatieven die nu al zijn ontstaan.

Lees hier het artikel in Zorgvisie