Talentennetwerk VeRS zoekt nieuwe leden!

Word jij een van onze nieuwe jonge professionals binnen het jonge talentennetwerk van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving?

Het jong talentennetwerk van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) is toe aan verversing. Voor 2020 vullen wij ons talentennetwerk graag verder aan met jonge professionals.

Wie zijn wij?

De RVS is een onafhankelijk adviesorgaan voor de regering en parlement. Alle aspecten die van invloed zijn op de gezondheid en het functioneren van burgers in de samenleving worden bij de adviezen betrokken.

Beeld: ©RVS

Wat doet VeRS?

VeRS omvat een brede, diverse groep van jonge professionals (25-35 jaar) met affiniteit en/of ervaring met de zorg en het sociaal domein. Jonge zorg- en hulpverleners, onderzoekers, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen, politici, managers, ontwerpers, consultants en anderen vormen dit netwerk.

VeRS voorziet in een laagdrempelige verbinding tussen de ideeën, ervaringen en energie van deelnemers op het gebied van zorg, volksgezondheid en samenleving enerzijds en politici en beleidsmakers op de ‘Haagse vierkante kilometer’ anderzijds. Zo denkt VeRS op vier bijeenkomsten per jaar mee met de ontwikkeling en doorwerking van de adviezen van de RVS in het krachtenveld van politiek, bestuur, overheid en zorg. Zo brainstormde VeRS-ers mee over adviezen van de raad over zorgen in een krappe arbeidsmarkt, robotisering in de langdurige zorg, mentale druk bij jongvolwassenen. Daarnaast heeft VeRS onderwerpen aangedragen en tijdens de raadsvergadering gepitcht, voor de nieuwe werkagenda van de RVS. Kortom een mooi netwerk om ook onderling ideeën uit te wisselen en mensen te ontmoeten buiten je eigen vakgebied.

We zoeken jou!

De eerste lichting van VeRS maakt na en termijn van twee jaar ruimte voor een nieuwe groep. Wil jij inhoudelijk meedenken met onze adviezen, en een diverse groep mensen ontmoeten buiten jouw expertisegebied die zich met vergelijkbare vraagstukken bezig houden? Ben jij een young professional op het gebied van volksgezondheid en samenleving?

Stuur een korte motivatie met jouw cv naar dc.kok@raadrvs.nl.