Welzijn op recept: zorg als sociale kwestie - lezing Jet Bussemaker 5 november 2019

Op 5 november jl. gaf Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) de lezing Welzijn op recept: zorg als sociale kwestie. Deze lezing was onderdeel tijdens de regionale kennisbijeenkomst Welzijn op recept voor de regio Zuid- Holland Noord.

Bekijk hier de lezing op YouTube of lees het verslag van deze regionale kennisbijeenkomst.

Maar liefst 20% tot 50% van de patiënten in de huisartspraktijk heeft psychosociale problemen, die zij als medische klachten uiten. Dat vraagt om een andere aanpak dan volgens het medische model. Deze bijeenkomst had als doel om kennis en ervaringen over de laatste stand van zaken over Welzijn op recept met elkaar te delen om een volgende stap te kunnen zetten. 
Tijdens deze bijeenkomst werd het eerste exemplaar van het handboek 'Welzijn op recept - Zorg en welzijn maken samen het verschil' officieel aangeboden door Jan Joost Meijs en Miriam Heijnders van het landelijk kennisnetwerk Welzijn op recept aan Jet Bussemaker.

Lees hier meer informatie over het landelijk kennisnetwerk Welzijn op recept.

Welzijn op recept: zorg als sociale kwestie

In de media