Jet Bussemaker nieuwe voorzitter RVS

Prof. dr. Jet Bussemaker wordt de nieuwe voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Dat heeft de ministerraad vandaag besloten. Haar benoeming gaat in op 1 juni 2019. Bussemaker volgt prof. dr. Pauline Meurs op die sinds 2014 voorzitter is van de RVS. Meurs zal haar wetenschappelijke werk aan de Erasmus Universiteit voortzetten. 

Bussemaker is sinds 1 juli 2018 werkzaam als hoogleraar met de leeropdracht ‘Wetenschap, beleid en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg’ aan het Leids Universitair Medisch Centrum en de faculteit Governance and Global Affairs van de Leidse Universiteit. Daarvoor was zij minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en rector van de Hogeschool van Amsterdam. Bussemaker was tevens kroonlid van de SER. In het vierde kabinet Balkenende was Bussemaker staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eerdere functies van Bussemaker waren onder meer Kamerlid voor de PvdA en universitair docent aan de Vrije Universiteit.

Bussemaker geeft aan verheugd te zijn met de benoeming: “Het voorzitterschap van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving biedt een uitgelezen kans om samen met de andere raadsleden te werken aan onderbouwde en gedragen adviezen over de toekomst van zorg en samenleving. Er liggen veel uitdagingen; ik hoop met kennis en ervaring bij te dragen aan mogelijke antwoorden”.

Jet Bussemaker