Jaarlijkse conferentie RVS 10 oktober 2017

Geef mensen met meerdere zorgvragen heft in eigen hand. Dit is de kern van het nieuwste advies Heft in eigen hand – Zorg en ondersteuning voor mensen met meervoudige problemen van de RVS dat tijdens de jaarlijkse conferentie op 10 oktober jl. is overhandigd aan mevrouw Jopie Nooren, als Eerste Kamerlid initiatiefnemer van deze adviesaanvraag en bestuursvoorzitter van Bartímeus.

jaarlijkse conferentie RVS

De overhandiging van dit advies door Pauline Meurs en Loek Winter, eerstverantwoordelijk Raadslid, aan mevrouw Jopie Nooren gebeurde in het bijzijn van een groot aantal patiënten, cliënten, mantelzorgers, zorgprofessionals, bestuurders, etc.

Pauline Meurs, voorzitter van de RVS, opende de jaarlijkse conferentie met een korte toelichting op het advies. Felix Rottenberg (voorzitter Bestuur Stichting Odensehuis en voorzitter Cliëntenraad AMC), Cora Postema (mantelzorger) en Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit (internist acute geneeskunde, afdelingshoofd Spoedeisende Hulp & Opleider Interne geneeskunde) gaven daarna vanuit de perspectieven van cliënt, mantelzorgers en professional een reactie op het advies en droegen ideeën aan voor het vervolg.

Een belangrijk onderdeel van de conferentie vormden de interactieve deelsessies, waar de gasten over thema’s uit het advies met elkaar in gesprek gingen. Het ging daarbij onder andere over eigen regie, de afstemming tussen professionele en informele zorg, e-health, de benodigde competenties en het omgaan met privacy en beroepsgeheim.

Pauline Meurs en Loek Winter, gaven hierop een terugkoppeling voordat zij het advies aan mevrouw Jopie Nooren overhandigden. De belangrijkste highlights waren het belang van vertrouwen en dialoog tussen cliënten, zorgverleners en mantelzorgers. En de wens om aan de slag te gaan met de voorstellen van de Raad, ervan te leren en slimme vertaling naar de praktijk te maken.

Lees het advies

Lees hier het verslag van deze inspirerende en interactieve bijeenkomst