Dr. S.J.W. (Sylvia) Kunst, arts MPH

Senior adviseur

linkedin Dr. S.J.W. (Sylvia) Kunst, arts MPH

Sylvia Kunst werkt als senior adviseur bij de RVS.

Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen. In 2008 promoveerde ze op een proefschrift over de toepassing van een innovatieve audiologische technologie; de bone anchored hairing aid (BAHA). Na een aantal jaren te hebben gepraktiseerd als kno-arts in opleiding, verruilde ze de praktijk voor een bredere blik op het gezondheidszorgsysteem.
Als wetenschappelijk secretaris bij de Gezondheidsraad werkte ze zowel aan curatieve vraagstukken als aan vragen op preventief gebied. De verbreding vond ze ook in een Master Public Health (MPH) aan de University of London.

Om ook de jongere generatie dokters en wetenschappers te betrekken bij het werk van de Gezondheidsraad richtte ze in 2011 met twee collega’s de jonge Gezondheidsraad op. Een online netwerk dat o.a. spannende ontwikkelingen op het terrein van de Volksgezondheid signaleert.

Sinds september 2017 is ze gedetacheerd bij de RVS en werkt ze mee aan het project Mens en Machine.

Zij verbindt graag haar medische (wetenschappelijke) kennis en ervaring met bredere ontwikkelingen in de gezondheidszorg en samenleving om te adviseren over complexe vraagstukken.

Contactgegevens

Telefoonnummer070-3405060
E-mail adres.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

In ontwikkeling