Prof. dr. L.H.L. (Loek) Winter

Raadslid

De heer Winter (1959) is raadslid bij de RVS.

Loek Winter is ruim 25 jaar zorgondernemer. Als directeur van DC Klinieken geeft hij leiding aan verschillende medisch specialistische centra, via de MC Groep is hij betrokken bij ziekenhuizen in Lelystad (MC Zuiderzee), Emmeloord (MC Emmeloord) en Amsterdam (MC Slotervaart). Zijn doel is het efficiënter en betaalbaar maken van de Nederlandse gezondheidszorg, zowel voor de patiënt als voor de zorgverleners.

Loek Winter begon zijn carrière als radioloog waarbij hij zijn studie geneeskunde voltooide met de promotie “Chest Radiology, A Cost Benefit Analysis”. Als radioloog werkte hij van 1989 – 2006 in het OLVG en het Reinier de Graaf Ziekenhuis. Tijdens zijn werk als radioloog studeerde hij Economie werd hij als epidemioloog geregistreerd.

In 1995 opende Loek Winter in Amsterdam het eerste Diagnostisch Centrum (DC). Sindsdien is DC Klinieken uitgegroeid tot een landelijke zorgorganisatie met vijftien medisch specialistische centra. In 2008 investeerde hij met de MC Groep in de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen en transformeerde deze in een winstgevende onderneming. In 2012 nam hij DeSeizoenen over (voorheen Zonnehuizen) en in 2013 verwierf Loek Winter een aandeel in de Thomashuizen en Herbergier (oprichter Hans van Putten). Thans is Winter 100% eigenaar. Op 31 december van datzelfde jaar nam hij met zijn MC Groep het Slotervaartziekenhuis over.

Sinds begin 2015 is Loek Winter met zijn DC Klinieken in partnerschap met Cardiologie Centra Nederland, betrokken bij de doorstart van De Sionsberg in de vorm van een nieuw zelfstandig transmuraal centrum dat anderhalvelijnszorg biedt.

Van 2011 tot 2014 was hij buitengewoon hoogleraar Healthcare Entrepreneurship aan de Nyenrode Business Universiteit.

Contactgegevens

Telefoonnummer070 - 340 5060
E-mail adres.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

In ontwikkeling

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.