Prof. dr. P.L. (Pauline) Meurs

Voorzitter

Mevrouw Meurs (1953) is voorzitter bij de RVS.

Socioloog, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan Erasmus School of Health Policy & Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur dat postacademische leergangen en opleidingen geeft voor bestuurders, managers en toezichthouders in de gezondheidszorg.

Nevenfuncties
Pauline Meurs is vanaf augustus 2014 buitengewoon lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), daarnaast bekleedt zij verschillende toezichthoudende functies waaronder lid van de raad van toezicht van het Amsterdam UMC en van de UvA, lid van het bestuur van de Vereniging Aegon, lid raad van toezicht van de Parnassiagroep en ze is lid van de raad van advies bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ook is zij vanaf 1 januari 2017 lid van de raad van toezicht van ArtEZ. Per 17 april 2018 is zij tevens de nieuwe voorzitter van de International Institute of Social Studies-adviesraad.

Interview

Contactgegevens

Telefoonnummer070 - 340 5060
E-mail adres.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.