Dr. L.H.J. (Liesbeth) Noordegraaf-Eelens

Raadslid

Mevrouw Noordegraaf-Eelens (1973) is raadslid bij de RVS.

Dr. Liesbeth Noordegraaf-Eelens studeerde economie en filosofie (cum laude). Sinds 2013 is zij als Universitair Hoofddocent verbonden aan het Erasmus University College van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is hoofd van het departement Humanities en van het departement Economics & Business.

Daarvoor was zij verbonden aan de Erasmus School of Economics en aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (2010-2012). Van haar hand verschenen boeken op het raakvlak van filosofie en de financiën zoals ‘De overspelige bankier’ (2004) en ‘Op naar de volgende crisis’ (2009, samen met Olav Velthuis). Haar proefschrift ‘Contested Communication’ (2012) is een kritische analyse van de communicatie van centrale bank presidenten in tijden van crisis. Op dit moment doet zij onderzoek naar de waarde geladenheid van financieel-economische thematiek.

Daarnaast bevinden haar interesses zich op het gebied van opvoeding en onderwijs. Dat eerste komt tot uitdrukking in haar boek ‘Kinderen koop je in de hemel’ (2009). Haar interesse voor onderwijs toont zich in het initiëren van tal van onderwijsvormen en onderwijsprogramma’s waarbij de verbinding met de samenleving leidend is. Zij heeft deze samenwerking opgezet met kunst en cultuurinstellingen, het bedrijfsleven en non-profit organisaties. Uitwisseling van kennis tussen de academische wereld en de niet academische wereld staan daarin centraal.

Interview

Contactgegevens

Telefoonnummer070 - 340 5060
E-mail adres.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

In ontwikkeling

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.