Dr. A.J. (Alies) Struijs

Senior adviseur / stafmedewerker CEG

linkedin twitter

Alies Struijs werkt als senior adviseur bij de RVS en is stafmedewerker bij het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG), een samenwerkingsverband van de RVS en de Gezondheidsraad.

Tijdens en na haar studie theologie specialiseerde zij zich in de wijsgerige ethiek en promoveerde in 1998 op het proefschrift Minderhedenbeleid en moraal. Erkenning van culturele identiteit in het perspectief van de liberale moraal. Vanaf 1999 werkte ze als adviseur en als stafmedewerker bij het CEG bij de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). Haar expertise en interesse liggen op het brede terrein van ethische vraagstukken in zorg en welzijn. Meer specifiek richt zij zich op ethische vragen in relatie tot (culturele) diversiteit, informele zorg, robotisering en e-Health, jeugdzorg, en keuzen in de zorg. Momenteel is Alies gedetacheerd bij Vilans.

Artikelen

Contactgegevens

Telefoonnummer06 - 1179 7053
Mobiel070 - 340 5836
E-mail adres.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.