Dr. ir. D.A.J. (Daan) Dohmen

Raadslid

De heer Dohmen (1979) is raadslid van de RVS.

Hij is ondernemer en wetenschapper met een passie voor zorg. Deze passie ontstond tijdens een bijbaan in het verzorgingstehuis en leidde tot de oprichting van zijn internationaal opererende zorginnovatiebedrijf FocusCura. Dit bedrijf ontwikkelt slimme technologie waarmee ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Ook is Dohmen initiatiefnemer van het Futurelab voor de Zorg van waaruit hij betrokken is bij promovendi en onderzoek op het snijvlak van zorg en technologie.

In 1997 startte Dohmen zijn studie Technische Bedrijfskunde, Geneeskunde & Management aan de Universiteit Twente nadat hij voor Geneeskunde was uitgeloot. Na zijn studie richtte hij zijn bedrijf op dat inmiddels 8 jaar op rij tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland behoort. In 2010 werd Daan hiervoor uitgeroepen tot ‘Entrepreneur of the Year’ en in 2011 tot ‘Meest Innovatieve Bedrijf van Nederland’. Parallel aan zijn werk startte Dohmen een promotietraject bij de faculteit Gedragswetenschappen in Twente, leidend in een cum laude promotie in 2012 getiteld ‘de ‘e’ van eHealth’.

Daan Dohmen probeert in zijn benadering en activiteiten altijd de combinatie van de (kwetsbare) mens, ondernemerschap en wetenschap centraal te stellen en met een open blik te kijken hoe onze toekomst van onze zorg en maatschappij door vernieuwing beïnvloed gaat worden.

Nevenfuncties
Hij was tot 31 december 2014 actief bestuurslid van HealthValley en is als zorgfuturist een veelgevraagd internationaal spreker, gastdocent en blogger. Vanaf 14 februari 2018 is hij bestuurslid van de Harteraad.

Interview

Contactgegevens

Telefoonnummer070 - 340 5060
E-mail adres.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

In ontwikkeling

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.