Swingen met lokale kracht. Overheden en de netwerksamenleving)

Datum: 01 juli 2013. Contactpersoon: Dr. A.M. (Albertine) van Diepen Swingen met lokale kracht. Overheden en de netwerksamenleving)

Her en der in Nederland ontstaan initiatieven waarin burgers, professionals en bestuurders krachten bundelen en nieuwe coalities vormen om maatschappelijke problemen tegemoet te treden. Hun aanpak kenmerkt zich door initiatief, eigenaarschap, regie en financiële verantwoordelijkheid. Voor de overheid vraagt dit soms meebewegen en soms optreden als bewaker van het speelveld.

In opdracht van de rmo schetsen Nico de Boer, Albertine van Diepen en Lucas Meijs in het essay ´Swingen met lokale kracht. Overheden en de netwerksamenleving´ deze variëteit aan kleine en grote horizontale maatschappelijke verbanden en de gevolgen voor de positie van de overheid.

Het eerste exemplaar werd op donderdag 11 juli aangeboden aan de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel.

Nico de Boer is freelance onderzoeker. Hij werkte eerder mee aan het rmo-advies ´De wijk nemen´ en het rmo-essay ´Burgerkracht´. Albertine van Diepen en Lucas Meijs zijn respectievelijk adviseur en lid

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
raadRVS
@raadRVS
Doelbepaling zorgt voor passende besluiten: raadrvs.nl/actueel/item/d… pic.twitter.com/EDsJvnGbrg
@raadRVS retweeted
Kinderopvangtotaal
@Kinderopvang_MV
De helft van de kinderen beweegt te weinig. Daarom pleiten deze raden voor meer beweging in het onderwijs en kinder… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.