Essays over de toekomst van de zorg

Datum: 24 juni 2014.

In het voorjaar van 2013 hebben studenten van de Radboud Universiteit, de Universiteit van Groningen, de Erasmus Universiteit Rotterdam, en de Universiteit Maastricht meegedaan aan een essaywedstrijd van de RVZ. We legden hen de vraag voor “Wat is jouw visie op de toekomst van de zorg?” De resultaten zijn gebruikt ter voorbereiding van het advies “Met de kennis van later”.

Nadat alle ingezonden essays zijn beoordeeld op originaliteit, overtuigingskracht en structuur, zijn de drie beste essays in deze bundel opgenomen. Ze leveren interessante ideeën op, die vooral opvallen doordat ze zo uiteenlopen. Waar Erik Verschuren vooral toekomst ziet in een versterking van de eerstelijnszorg en het meer op wijkniveau organiseren van voorzieningen, ziet Marthe Schaaf informele ruilhandel in zorg ontstaan waarbij ouderen zorgkrediet kunnen opbouwen. Dit krediet kunnen zij later inzetten als zij zelf zorg nodig hebben. Hisse Arnts gaat onder meer in op de vernieuwing van opleidingen, en ziet ook een volledig veranderd ziekenhuislandschap, met superziekenhuizen en, vooral, veel minder ziekenhuizen dan nu.

  • Google+
  • LinkedIn

Gekoppeld aan advies

Recente tweets Uitklappen Inklappen
raadRVS
@raadRVS
@Joost_Walraven Mentale druk onder #jongvolwassenen vraagt om aanpak op maatschappelijk niveau. Lees hier het essay… twitter.com/i/web/status/1…
raadRVS
@raadRVS
nrc.nl/nieuws/2018/07…
Alle tweets