Prof. dr. P.L (Pauline) Meurs

Prof. dr. P.L (Pauline) Meurs

Functie
Voorzitter
Telefoonnummer
070 - 340 5060
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Socioloog, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan Erasmus School of Health Policy & Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur dat postacademische leergangen en opleidingen geeft voor bestuurders, managers en toezichthouders in de gezondheidszorg.

Nevenfuncties

Pauline Meurs is vanaf augustus 2014 buitengewoon lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, daarnaast bekleedt zij verschillende toezichthoudende functies waaronder lid van de raad van toezicht van het AMC en van de UvA, lid van het bestuur van de Vereniging Aegon, lid raad van toezicht van de Parnassiagroep en ze is lid van de raad van advies bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ook is zij vanaf 1 januari 2017 lid van de raad van toezicht van ArtEZ. Per 17 april 2018 is zij tevens de nieuwe voorzitter van de International Institute of Social Studies-adviesraad. Per 1 januari 2019 is zij voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Van juni 2007 tot 1 februari 2013 is Pauline Meurs lid geweest van de Eerste Kamer en van september 2007 tot 1 juli 2015 voorzitter van ZonMw, de organisatie voor gezondheidszorgonderzoek en zorginnovatie.