Dr. L.H.J. (Liesbeth) Noordegraaf-Eelens

Dr. L.H.J. (Liesbeth) Noordegraaf-Eelens

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Liesbeth Noordegraaf-Eelens is sinds 1 januari 2016 raadslid bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Als hoogleraar vindt Noordegraaf-Eelens het van belang dat studenten de wereld niet alleen willen begrijpen, maar ook willen en durven veranderen, vooral als maatschappelijke vraagstukken complex zijn. De vraagstukken die binnen de Raad aan bod komen, benadert Noordegraaf-Eelens altijd met een helikopterview.

Als het om zoveel mensen gaat, moet je niet alleen naar het individu kijken, maar meer gelaagd: wat is het maatschappelijk vraagstuk hier?

Loopbaan

Noordegraaf-Eelens is Professor Transformative Academic Education bij Erasmus School of Philosophy en lector Transdisciplinaire onderwijsvernieuwing bij Codarts. Sinds 1 januari 2019 is zij onderwijsdirecteur van de Bachelor en het Double Bachelor programma bij Erasmus School of Philosophy. Ze is tevens lid van de Academic Board van het Rotterdam Arts & Sciences Lab, een samenwerkingsverband tussen Codarts, Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit.

Ook is zij voorzitter van Fame, the Female Academics Movement van de Erasmus Universiteit. Daarvoor was zij verbonden aan het Erasmus University College, de Erasmus School of Economics en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (2010-2012). Ook heeft ze verschillende boeken geschreven, zoals ‘De overspelige bankier’ (2004), ‘Op naar de volgende crisis’ (2009, samen met Olav Velthuis) en ‘Kinderen koop je in de Hemel’ (2009).

Daarnaast is Noordegraaf-Eelens bestuurslid bij de Stichting AA van Beekfonds, lid van de programmaraad van Human en is zij bij voetbalvereniging Barendrecht (BVV) nauw betrokken bij de werkgroep die zich toelegt op de motivatie van spelers bij de jeugdopleiding.

Noordegraaf-Eelens studeerde af in de economie en filosofie (cum laude). Haar proefschrift ‘Contested Communication’ is een kritische analyse van de communicatie van centrale bank presidenten in tijden van crisis. Op dit moment doet zij onderzoek naar en in onderwijspraktijken, en naar de transdisciplinaire interactie tussen kunst, wetenschap en humanties in het kader van maatschappelijke vraagstukken. In 2018 ontving zij een Comenius Leader Fellowship om onderwijsvernieuwing op dit vlak door te voeren en te onderzoeken. Op 2 juli 2021 zal zij haar oratie uitspreken.

Publicaties

Noordegraaf-Eelens werkt(e) onder andere aan de volgende RVS publicaties: