Dr. L.H.J. (Liesbeth) Noordegraaf-Eelens

Dr. L.H.J. (Liesbeth) Noordegraaf-Eelens

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Dr. Liesbeth Noordegraaf-Eelens studeerde economie en filosofie (cum laude). Zij is lector Transdisciplinaire onderwijsvernieuwing bij Codarts. Sinds 1 januari 2019 is zij onderwijsdirecteur Bachelor en Double Degree bij Erasmus School of Philosophy en duo voorzitter bij het Comenius Netwerk (KNAW). 

Daarvoor was zij verbonden aan de Erasmus School of Economics en aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (2010-2012). Van haar hand verschenen boeken op het raakvlak van filosofie en de financiën zoals ‘De overspelige bankier’ (2004) en ‘Op naar de volgende crisis’ (2009, samen met Olav Velthuis). Haar proefschrift ‘Contested Communication’ (2012) is een kritische analyse van de communicatie van centrale bank presidenten in tijden van crisis. Op dit moment doet zij onderzoek naar de waarde geladenheid van financieel-economische thematiek.

Daarnaast bevinden haar interesses zich op het gebied van opvoeding en onderwijs. Dat eerste komt tot uitdrukking in haar boek ‘Kinderen koop je in de hemel’ (2009). Haar interesse voor onderwijs toont zich in het initiëren van tal van onderwijsvormen en onderwijsprogramma’s waarbij de verbinding met de samenleving leidend is. Zij heeft deze samenwerking opgezet met kunst en cultuurinstellingen, het bedrijfsleven en non-profit organisaties. Uitwisseling van kennis tussen de academische wereld en de niet academische wereld staan daarin centraal.