Prof. dr. J.A.M. (Jan) Kremer

Prof. dr. J.A.M. (Jan) Kremer

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Jan Kremer heeft een passie voor patiëntgerichte innovatie en kwaliteit. Met zijn 25 jaar werkervaring als medisch specialist verbindt hij de Raad met de praktijk van de gezondheidszorg. Hij is sinds 1 januari 2015 raadslid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving.

Gezondheid is te kostbaar om alleen aan zorgverleners over te laten.

Loopbaan

Kremer is gynaecoloog, hoogleraar zorg en samenleving in het Radboudumc. Na afronding van zijn opleiding gynaecologie in 1996 werkte Kremer als hoofd van het IVF-team. In 2003 initieerde hij de 'Digitale IVF Poli', een online community van de IVF-patiënten in de Nijmeegse kliniek, waar patiënten onder andere hun medisch dossier online kunnen beheren. Dit is bekroond met meerdere prijzen en is inmiddels opgeschaald. In 2007 werd Kremer benoemd als hoogleraar voortplantingsgeneeskunde.

Eerder bekleedde hij verschillende bestuursfuncties bij de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie, Dutch Society of Reproductive Medicine en European Society of Human Reproduction and Embryology. Van 2015 tot 2021 was hij voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut.

(Neven)functies

  • Hoogleraar Zorg en Samenleving, Radboudumc
  • Speciaal Gezant Passende Zorg, Zorginstituut Nederland
  • Adviseur Strategy&
  • Voorzitter van de Raad van Toezicht van OLVG
  • Lid Raad van Commissarissen Ksyos

Publicaties

Kremer werkt(e) onder andere aan de volgende publicaties: