Dr. ir. D.A.J (Daan) Dohmen

Dr. ir. D.A.J (Daan) Dohmen

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Daan Dohmen is ondernemer en wetenschapper met een passie voor zorg. Deze passie ontstond tijdens een bijbaan in het verzorgingstehuis en leidde tot de oprichting van zijn internationaal opererende zorginnovatiebedrijven FocusCura en Luscii. Deze bedrijven ontwikkelen slimme technologie waarmee ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven en onnodig ziekenhuisbezoek wordt ingeperkt. Ook begeleidt Dohmen promovendi en is hij betrokken bij onderzoek op het snijvlak van zorg en technologie.

In 1997 startte Dohmen zijn studie technische bedrijfskunde, geneeskunde & management aan de Universiteit Twente nadat hij voor geneeskunde was uitgeloot. Na zijn studie richtte hij zijn bedrijf op dat inmiddels 8 jaar op rij tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland behoort. In 2010 werd Daan hiervoor uitgeroepen tot ‘Entrepreneur of the Year’ en in 2011 tot meest innovatieve bedrijf van Nederland.

Parallel aan zijn werk startte Dohmen een promotietraject bij de faculteit Gedragswetenschappen in Twente, leidend in een cum laude promotie in 2012 getiteld ‘de ‘e’ van eHealth’.

Dohmen probeert in zijn benadering en activiteiten altijd de combinatie van de kwetsbare mens, ondernemerschap en wetenschap centraal te stellen en met een open blik te kijken hoe de toekomst van onze zorg en maatschappij door vernieuwing beïnvloed gaat worden.

Dohmen was tot 31 december 2014 actief bestuurslid van HealthValley en is als zorgfuturist een veelgevraagd internationaal spreker, gastdocent en blogger. Tot eind 2018 was hij bestuurslid van de Harteraad.

Werkt aan de adviezen

Nodig een raadslid uit als spreker

Nodig een raadslid of adviseur uit als spreker