Prof. Dr. Ir. D.A.J (Daan) Dohmen

Prof. Dr. Ir. D.A.J (Daan) Dohmen

Functie
Raadslid
Telefoonnummer
070 - 340 50 60
E-mailadres
mail@raadrvs.nl

Daan Dohmen zet in zijn activiteiten altijd de combinatie van de kwetsbare mens, ondernemerschap en wetenschap centraal. Dohmen kijkt met een open blik naar hoe de toekomst van onze zorg en maatschappij door vernieuwing beïnvloed gaat worden. Met de RVS denkt hij onder andere na over hoe technologie van positieve invloed kan zijn op de zorg en het werken in de zorg. Hij is sinds 1 juni 2015 raadslid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving.

Er is een fundamentele verandering nodig, anders hebben we straks te weinig mensen en te weinig middelen.

Loopbaan

Dohmen is ondernemer en wetenschapper met een passie voor zorg. Dohmen is per 1 oktober 2020 benoemd als hoogleraar Digitale transformatie in de zorg aan de Open Universiteit. Hij gaat zijn onderzoek richten op hoe digitale zorg succesvol kan worden geïmplementeerd met het oog op leiderschap en ondernemerschap.

Dohmen’s passie voor zorg ontstond tijdens een bijbaan in het verzorgingstehuis en leidde tot de oprichting van zorginnovatiebedrijf FocusCura in 2003. Hij verkocht dit bedrijf recent om zich volledig te richten op Luscii healthtech, opgericht door Dohmen in 2018. Dit bedrijf is actief in 7 landen in Europa en Afrika. Het helpt zorg van ziekenhuis naar huis te brengen, via een app die is gekoppeld aan kunstmatige intelligentie en een menselijk medisch regieteam.

Ook was Dohmen tot 31 december 2014 actief bestuurslid van HealthValley en is hij een veelgevraagd internationaal spreker, gastdocent en blogger. Tot eind 2018 was hij bestuurslid van patiëntenvereniging Harteraad.

In 1997 startte Dohmen zijn studie Technische bedrijfskunde, geneeskunde & management aan de Universiteit Twente nadat hij voor geneeskunde was uitgeloot. Hij startte aansluitend een promotietraject bij de faculteit Gedragswetenschappen in Twente, leidend in een cum laude promotie in 2012 getiteld ‘De ‘e’ van eHealth’.

Publicaties

Dohmen werkt(e) onder andere aan de volgende RVS publicaties  en activiteiten: