Sport, bewegen en onderwijs

Projectleider: E.J.J. (Evert) Schot, MSc Sport, bewegen en onderwijs

In samenwerking met de Onderwijsraad en de Nederlandse Sportraad bereidt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving een advies voor over sport,bewegen en onderwijs. Onderzoek laat zien dat sport en bewegen op school van grote waarde is voor kinderen en jongeren. Het helpt om gezond te blijven, draagt bij aan betere leerprestaties en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Scholen vervullen daarbij een belangrijke rol. Door aandacht te besteden aan gym en bewegingsonderwijs, maar ook door sport een plek te geven in de klas, op het schoolplein en – in samenwerking met anderen – in de wijk, worden kinderen gestimuleerd te bewegen en zich motorisch en sociaal-emotioneel te ontwikkelen. Sport en bewegen in en rond de school wint daarom aan belang. Tegelijkertijd lopen scholen in de praktijk tegen blokkades aan en bestaan er in de praktijk grote verschillen in de inzet van scholen. Met dit advies beogen de drie raden een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van sport in het onderwijs. Het advies wordt in de loop van 2018 verwacht.

Terugblik dialoog bijeenkomst 8 februari
Hoe kunnen scholen hun leerlingen stimuleren tot sporten of bewegen? Welke sport- en beweegactiviteiten worden er nu al georganiseerd, met welke instanties vindt samenwerking plaats, en wat zijn knelpunten en succesfactoren? Deze vragen stonden centraal tijdens de dialoog die de Onderwijsraad, de Nederlandse Sportraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving op 8 februari jl. hebben georganiseerd. Lees hier het verslag van deze bijeenkomst.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
raadRVS
@raadRVS
nrc.nl/nieuws/2018/07…
@raadRVS retweeted
HOP
@hopersbureau
Psycholoog, mindfulness, yoga? Mentale druk jongeren vergt maatschappelijke aanpak, anders blijft het dweilen met d… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets