Verslag symposium ‘De toekomst van evidence-based medicine’ (EBM) 5 juni 2018

Datum: 12 oktober 2018.
Verslag symposium ‘De toekomst van evidence-based medicine’ (EBM)

Op 5 juni 2018 organiseerde de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in samenwerking met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en ZonMw het middagsymposium ‘De toekomst van evidence-based medicine’ (EBM).

Aanleiding voor dit symposium vormde het RVS-advies Zonder context geen bewijs.
De sprekers benaderden de problematiek vanuit verschillende perspectieven. Arno Hoes belichtte de bezwaren vanuit EBM kringen tegen het advies. Roland Bal bezag EBM en het advies vanuit wetenschapssociologisch perspectief. Ronnie van Diemen deelde haar ervaringen met het gebruik van EBM in het toezicht. Huib Dijstelbloem keek vanuit wetenschapsfilosofisch perspectief. Jeroen Geurts ging nader in op de plaats van EBM in de onderzoeksprogrammering van ZonMw. Na de paneldiscussie gaf André Knottnerus ter afsluiting van de bijeenkomst een reflectie.

Het verslag van dit middagsymposium kunt u hier downloaden.

Downloads
Verslag 5 juni 2018
Programma 5 juni 2018

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
raadRVS
@raadRVS
Twee keer een half uur bewegen zal juist een verlichting geven. Er komt meer rust in de klas. Het is belangrijk dat… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Michel Rog
@michelrog
College in Tweede Kamer van Erik Scherder nav rapport #plezierinbewegen van ⁦@Onderwijsraad⁩ ⁦@NLsportraad⁩ ⁦… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.