Verslag bijeenkomst Toekomst van zorginkoop

Datum: 26 februari 2018.
Verslag bijeenkomst Toekomst van zorginkoop

Op 8 februari organiseerde de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) een bijeenkomst als follow-up van zijn advies Zorgrelatie centraal – Partnerschap leidend voor de zorginkoop in het Museum van Communicatie. Tijdens deze bijeenkomst is de RVS in gesprek gegaan met verschillende betrokkenen en deskundigen over hoe zorginkoop verbeterd kan worden. De bijeenkomst werd afgetrapt door RVS-raadslid Bas Leerink die kort het advies, in relatie tot de actualiteit, toelichtte. Hij gaf aan dat de RVS met zijn advies richting heeft willen geven aan zorginkoopbeleid en- praktijk; om zo een proces op gang te brengen waarbij er geleerd kan worden van initiatieven – die er gelukkig steeds vaker komen – om zorginkoop anders vorm te geven. Zo wees hij op de opkomst van meerjarencontracten en het recente nieuws dat zorgkantoren de langdurige zorg steeds meer persoonsvolgend inkopen.

Na de plenaire inleiding vonden er drie deelsessies plaats. Binnen de deelsessies werd op basis van voorbeelden uit de praktijk gediscussieerd hoe zorginkoop verbeterd kan worden. De opbrengst van de deelsessies werd vervolgens plenair teruggekoppeld en hier reflecteerden verschillende deskundigen op: André Rouvoet (ZN), Dianda Veldman (Patiëntenfederatie NL), Adrie van Osch (BrabantZorg), Jan Megens (Menzis), Toke Tom (gemeente Utrecht) en Stef van de Weerd (gemeente Rotterdam).

Lees hier het verslag van deze bijeenkomst over de toekomst van de zorginkoop.

Bijeenkomst Toekomst van zorginkoop 8 februari 2018

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Pieter Hilhorst
@Pieterhilhorst
Mooi stuk van @PaulineMeurs van @raadRVS over veel te dure medicijnen en we de macht van Big Pharma met Europese sa… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Bas Leerink
@bas_leerink
Mooi artikel van onze voorzitter @raadRVS fd.nl/opinie/1270885…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.