Uitnodiging aanbieding advies ‘Eenvoud loont. Oplossingen om schulden te voorkomen.’

Datum: 12 juni 2017.

Maandag 26 juni 2017 presenteert de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) zijn advies: ‘Eenvoud loont. Oplossingen om schulden te voorkomen.’ Wij nodigen u voor deze bijeenkomst van harte uit. Schulden hebben een grote impact op de gezondheid van mensen, op relaties en gezinnen, op participatie en arbeidsproductiviteit, op mentale vermogens en gedrag. Redenen voor de RVS om een advies uit te brengen over het voorkomen van schulden. Het advies draagt oplossingen aan voor de preventie van schulden met eenvoud als leidend principe. Vooral mensen met een grotere kans op (een escalatie van) schulden – doordat zij verstrikt raken in ingewikkelde regels – staan centraal in het advies.

Programma 26 juni 2017
14.30-15.00 uur Inloop en ontvangst
15.00-15.10 uur Welkom en opening door Pauline Meurs (voorzitter RVS)
15.10-15.25 uur Presentatie van het advies door José Manshanden (raadslid RVS)
15.25-15.40 uur Aanbieding van het advies aan staatssecretaris Jetta Klijnsma
15.40-16.25 uur Gesprek onder leiding van Pieter Hilhorst over het advies met: Froukje de Jonge (wethouder Almere). Mariska Overgaag (project EMMA en Sociaal Werker van het jaar 2017). Bodine Pereira Caldeira (ervaringsdeskundige en medewerker Amargi). Simon Sibma (lid Manifestgroep en algemeen directeur CJIB)
16.25-16.30 uur Afsluiting door Pauline Meurs
16.30-17.30 uur Borrel

Locatie: Pakhuis de Règâh in Den Haag (Hoefkade 11, nabij station Den Haag Hollands Spoor).

U kunt zich aanmelden door voor maandag 26 juni 2017 een bericht te sturen aan het cluster Evenementen. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Annet den Hoed via email of telefonisch (06-15035283).

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Vereniging voor Bestuurskunde
@VBbestuurskunde
'De vraag is hoe maatwerk kan worden beschermd tegen onaangename en disruptieve verschillen die juist ondermijnend… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Vereniging voor Bestuurskunde
@VBbestuurskunde
"In mijn lezing verken ik hoe het beginsel van situationele gelijkheid kan werken in de zorg. Zorg ontvangen met aa… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.