Theo Hooghiemstra algemeen secretaris RVZ

Datum: 20 augustus 2012.

Theo Hooghiemstra wordt per 1 november de nieuwe algemeen secretaris van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). In die hoedanigheid wordt hij secretaris van de Raad en leidinggevende van het secretariaat van de Raad.

Hij beschrijft zijn nieuwe positie als volgt: “De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg is de cockpit voor de zorg voor onafhankelijke en strategische beleidsadviezen. En die beleidsadviezen zijn belangrijk voor de grote, complexe zorgvragen waar de samenleving zich voor gesteld ziet de komende tijd.” Hij volgt hiermee drs. Pieter Vos op die in november met pensioen gaat.

Mr.drs. T.F.M. (Theo) Hooghiemstra (43) was de laatste 7 jaar werkzaam als consultant en MT-lid van PBLQ HEC voor de sector Onderwijs, Cultuur, Welzijn en Zorg. Daarvoor was hij onder andere Manager Juridische Zaken bij het Nationaal ICT Instituut in de Zorg en juridisch beleidsadviseur voor overheid en zorg bij het College Bescherming Persoonsgegevens.

Theo Hooghiemstra studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit (specialisatie gezondheidsrecht).

Op 15 november 2012 neemt drs. Pieter Vos afscheid als algemeen secretaris van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. In november bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd. Pieter Vos vervult sinds de oprichting van de Raad in 1996 de functie van algemeen secretaris. Ter gelegenheid daarvan biedt de Raad hem een afscheidssymposium aan met als titel “De veranderende relatie tussen zorgverlener en patiënt”.

Lees voor meer informatie het interview van Kees Kaptein met Theo Hooghiemstra.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
NFU e-Health
@NFU_eHealth
Leuke blog van @DaanDohmen over 'mens en machine' met 3 illustrerende mini docu's namens de @raadRVS : ow.ly/yJ2630bXuWJ
@raadRVS retweeted
Hulsebosch
@LoesHulsebosch
Kijk de RVS Mini-docu's: Mens en Machine, wie creëert wie? lnkd.in/e73T8J2
Alle tweets