RVS start met talentennetwerk ‘VeRS’

Datum: 14 februari 2018.
RVS start met talentennetwerk ‘VeRS’

Op 13 februari jl. heeft de eerste bijeenkomst van VeRS plaatsgevonden. VeRS is het dit jaar gestarte talentennetwerk van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). In 2018 nemen 27 enthousiaste jonge professionals met affiniteit en/of ervaring met de zorg en het sociaal domein deel aan dit netwerk. Dit doen zij op uitnodiging van de voorzitter van de RVS, Pauline Meurs. De RVS heeft als missie om adviesthema’s vanuit uiteenlopende perspectieven te belichten en daarbij zo goed mogelijk gebruik te maken van verschillende inzichten uit de wetenschap en praktijk. “De oprichting van dit multidisciplinaire talentennetwerk geeft verder inhoud aan deze missie. Want wij vinden het juist ook belangrijk de innovatieve gedachten, verfrissende ideeën maar ook eventuele zorgen van nieuwe generaties te betrekken”, zo geeft Daan Dohmen aan. Hij is als Raadslid betrokken bij het vormgeven van VeRS.

De deelnemers van VeRS denken mee met de adviesthema’s waar de RVS zich op richt. Ook wil de RVS hen graag betrekken bij het denken over vernieuwende adviesvormen. “Natuurlijk zijn wij als Raad onafhankelijk”, zo geeft voorzitter Meurs aan. “Maar juist vanuit deze onafhankelijke positie denken we ons voordeel te kunnen doen met de inzichten van deze jonge professionals.”

De eerste bijeenkomst stond naast kennismaking met elkaar en met de RVS in het teken van de toenemende mentale druk in de levensfase van jongvolwassenen. Dit voortbouwend op het RVS-advies Recept voor maatschappelijk probleem. Medicalisering van levensfasen uit 2017.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Vereniging voor Bestuurskunde
@VBbestuurskunde
'De vraag is hoe maatwerk kan worden beschermd tegen onaangename en disruptieve verschillen die juist ondermijnend… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Vereniging voor Bestuurskunde
@VBbestuurskunde
"In mijn lezing verken ik hoe het beginsel van situationele gelijkheid kan werken in de zorg. Zorg ontvangen met aa… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.