Raad voor Volksgezondheid en Samenleving overhandigt kerstgeschenk aan minister De Jonge

Datum: 18 december 2017.
Raad voor Volksgezondheid en Samenleving overhandigt kerstgeschenk aan minister De Jonge

Pauline Meurs en minister De Jonge

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) brengt als eindejaarspublicatie een beeldboek uit over ‘thuis’. Maandag 18 december ontving minister De Jonge het eerste exemplaar van De wereld thuis. Zeven beeldverhalen uit handen van voorzitter Pauline Meurs.

Met dit boek wil de RVS laten zien dat thuis voor mensen niet altijd iets vanzelfsprekends is. Soms heeft ‘thuis’ een prettige invulling maar soms ook niet. In het boek De wereld thuis wil de Raad stilstaan bij wat thuis voor mensen betekent. Dat is heel verschillend voor mensen. Die veelzijdigheid verdient meer aandacht in het maatschappelijke debat.

Het boek bestaat voornamelijk uit ´visuele essay’s´ van vooraanstaande fotografen. Zij belichten elk een of meerdere maatschappelijke ontwikkelingen waar mensen thuis mee te maken kunnen hebben. Het boek bevat onder andere beelden van mensen met een grote zorgvraag die in een verpleegtehuis of zorglocatie hun thuis vinden, van vluchtelingen die tijdelijk worden opgevangen in een gevangenis en daar hun thuis van moeten zien te maken en van een moeder met haar kinderen die na een scheiding een nieuw thuis gaat vormen.

De RVS benadert thuis in dit boek hoofdzakelijk met beelden. De fotografen tonen hun perspectief op het thuis van mensen door het specifieke van thuis in verschillende contexten in beeld te brengen. Bekijk hier het boek.

Lees hier de interviews met de fotografen Désirée van Hoek en Raimond Wouda over hun fotoserie in het boek.

Deze zeven fotografen hebben een bijdrage geleverd aan De Wereld thuis. De vormgeving was in handen van Philip Stroomberg .

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Pieter Hilhorst
@Pieterhilhorst
Mooi stuk van @PaulineMeurs van @raadRVS over veel te dure medicijnen en we de macht van Big Pharma met Europese sa… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Bas Leerink
@bas_leerink
Mooi artikel van onze voorzitter @raadRVS fd.nl/opinie/1270885…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.