Publicatie werkagenda RVS: Wisseling van perspectief

Datum: 05 januari 2016.
Publicatie werkagenda RVS: Wisseling van perspectief

De werkagenda van de RVS geeft inzicht in de ambities die de Raad heeft voor de komende periode. De werkagenda kent vier thema’s die voor de komende vier jaar het kader bieden voor de activiteiten van de RVS.

De thema’s worden toegelicht in de werkagenda. Alle concrete projecten en adviezen passen in een of meer thema’s.

De vier thema’s zijn: veranderende verzorgingsstaat; verantwoord sturen; de belofte van wetenschap en technologie en tot slot de levensloop ‘levenslang en levensbreed’.

In de hier te downloaden werkagenda staat te lezen dat de Raad ruimte wil maken voor zowel de actuele kwesties als de onderwerpen die een langere adem vergen. Verder geeft de werkagenda een overzicht van de adviesonderwerpen in voorbereiding. Niet alleen de thema’s en adviesonderwerpen komen aan bod in de werkagenda, ook de werkwijze van de Raad wordt helder uiteen gezet. Een wisseling van perspectief bieden, voorbij de gevestigde belangen kijken, andere manieren van kijken en nieuwe inzichten presenteren, dat is de missie van de Raad!

Tot slot staat een verslag opgenomen van de presentatie van de nieuwe raad op 30 september jl., waarbij de verschillende bijdragen, van o.a. Pauline Meurs (voorzitter van de RVS) , nog eens zijn terug te lezen.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Pieter Hilhorst
@Pieterhilhorst
Hoe emanciperende technologie de kloof tussen cans & cannots kan verkleinen. Het artikel in @DeGroene van Sacha Hil… twitter.com/i/web/status/9…
@raadRVS retweeted
WRR
@WRRDenktank
De gezamenlijke nieuwsbrief adviesraden staat nu online met column van Michael van Praag @NLsportraad en een overzi… twitter.com/i/web/status/9…
Alle tweets