Pieter Hilhorst en Jeannette Pols nieuwe leden Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

Datum: 25 september 2017.

Op voordracht van minister Edith Schippers (VWS) en bij Koninklijk Besluit zijn Pieter Hilhorst en Jeannette Pols benoemd als lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Pieter Hilhorst is zelfstandig onderzoeker en publicist en voormalig wethouder van Amsterdam. Jeannette Pols is Socrates professor ‘Social Theory, Humanism and Materialities’ aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij verbonden aan de afdeling Medische Ethiek in het Amsterdams Medisch Centrum. De benoeming gaat met terugwerkende kracht per 1 september 2017 in en geldt voor vier jaar.

Pauline Meurs, voorzitter RVS: “We zijn ontzettend blij met de komst van deze twee nieuwe leden. Beiden vormen met hun profiel, kennis en ervaring een goede aanvulling op de huidige samenstelling van de Raad. Ik kijk dan ook zeer uit naar onze samenwerking. De RVS kijkt in zijn adviezen steeds weer vanuit andere perspectieven naar complexe vraagstukken in de gezondheidszorg en in de samenleving. De nieuwe leden zullen daar zeker hun bijdrage aan kunnen leveren”.

De RVS is een onafhankelijk adviescollege. De raad adviseert de regering en de Kamer, gevraagd en ongevraagd, over hoofdlijnen van beleid en wetgeving op het gebied van volkgezondheid en samenleving. De nieuwe leden nemen de plaats in van de onlangs afgetreden raadsleden Dick Willems en José Manshanden.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
raadRVS
@raadRVS
Twee keer een half uur bewegen zal juist een verlichting geven. Er komt meer rust in de klas. Het is belangrijk dat… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Michel Rog
@michelrog
College in Tweede Kamer van Erik Scherder nav rapport #plezierinbewegen van ⁦@Onderwijsraad⁩ ⁦@NLsportraad⁩ ⁦… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.