Pauline Meurs erelid vereniging sociologen

Datum: 26 november 2016.
Pauline Meurs erelid vereniging sociologen

Vlnr. Kim Putters, Jan Willem Duyvendak, Pauline Meurs en Paul Schnabel

25 november heeft Pauline Meurs het erelidmaatschap van de Nederlandse Sociologische Vereniging (NSV) ontvangen uit handen van Jan Willem Duyvendak, Voorzitter NSV. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse actualiteitencollege van de NSV. Paul Schnabel sprak de laudatio uit. Paul Schnabel prees Pauline Meurs om haar enorme veelzijdigheid. In vogelvlucht beschrijft hij “een lange loopbaan in en voor de gezondheidszorg, die haar al twintig jaar geleden het hoogleraarschap bestuur en management van de gezondheidszorg bracht aan de Erasmus Universiteit, waar ze ook oprichter en directeur is van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Ze is voorzitter geweest van het Fonds Psychische Gezondheid, lid van de raad van toezicht van twee academische ziekenhuizen en commissaris bij een van de grote zorgverzekeraars. De code corporate governance van de zorgsector staat op haar naam. Sinds twee jaar is er het voorzitterschap van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving bij, op dit brede gebied het belangrijkste adviesorgaan van de regering. Al enkele jaren achtereen is ze de nummer een van de machtigste vrouwen in de gezondheidszorg en inmiddels wordt ze ook zonder deze genderbias als de meest invloedrijke persoon van de sector beschouwd.”

Verder noemt Schnabel haar voorzitterschap van ZonMW en het feit dat zij voor de Partij van de Arbeid lid van de Eerste Kamer was, “om na een kort lidmaatschap van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dan voorzitter te worden van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Daarnaast is ze op dit moment ook actief als lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam en van de Hogeschool ArteZ. Internationaal zet ze zich in het bijzonder in voor de verbetering van de gezondheidszorg in Suriname.”

Pauline Meurs levert al bijna 40 jaar een belangrijke bijdrage aan de gezondheidszorg, aldus Schnabel. Ze heeft, zo betoogt hij “de sector geholpen zichzelf beter te kennen en waar nodig ook te veranderen en te verbeteren. Als socioloog heeft ze dat gedaan door zelf onderzoek te doen, door theorieën voor de praktijk toepasbaar te maken en zelf concepten te ontwikkelen, maar ook door veranderingsprocessen aan te sturen en tot een goed einde te brengen. Dat vraagt om meer dan een stevige wetenschappelijke basis en een goede kennis van zaken. Om de posities te kunnen bereiken, die Pauline Meurs in de loop van haar carrière heeft ingenomen, moet er ook gedurende vele jaren continu en consistent hard gewerkt worden.”
Hier vindt u de volledige tekst van de laudatio.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
raadRVS
@raadRVS
Twee keer een half uur bewegen zal juist een verlichting geven. Er komt meer rust in de klas. Het is belangrijk dat… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Michel Rog
@michelrog
College in Tweede Kamer van Erik Scherder nav rapport #plezierinbewegen van ⁦@Onderwijsraad⁩ ⁦@NLsportraad⁩ ⁦… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.