Opening tentoonstelling en WHO CARES briefadvies over wonen, zorg en ondersteuning

Datum: 08 maart 2018.
Opening tentoonstelling en WHO CARES briefadvies over wonen, zorg en ondersteuning

© Bas Kijzers

Op donderdag 8 maart is in het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de reizende tentoonstelling WHO CARES officieel geopend door Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Chris Kuijpers, DG Bestuur, Ruimte en Wonen (BZK) en Kees van der Burg, DG Langdurige Zorg (VWS). De ontwerpprijsvraag WHO CARES gaat over innovatieve en toekomstgerichte visies op de Nederlandse naoorlogse woonwijken. Nieuwe ideeën die een antwoord geven op de vergrijzing en de veranderingen in de zorg en die een impuls geven aan de ruimtelijke vernieuwing en verduurzaming van de wijken.

De tentoonstelling toont een grote diversiteit aan oplossingen voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning. In de tentoonstelling zijn de twintig inspirerende ontwerpen te zien die bij de tweede ronde van de prijsvraag zijn ingezonden. Voor wijken in Almere, Groningen, Rotterdam en Sittard-Geleen maakten multidisciplinaire teams een uitwerking van hun visie om deze wijken toekomstbestendig te maken.

Onder leiding van Pieter Hilhorst, lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), vond een vraaggesprek plaats met de aanwezigen over de opbrengst en de betekenis van de ontwerpprijsvraag WHO CARES.

Lees hier het WHO CARES briefadvies met daarin de WHO CARES principes en aanbevelingen. Dit advies is verstuurd aan de ministers van VWS en BZK, Hugo de Jonge en Kasja Ollongren.

Initiatief
Ontwerpprijsvraag WHO CARES is een initiatief van de Rijksbouwmeester in samenwerking met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, Stichting Humanitas, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de gemeenten Almere, Groningen, Rotterdam, Sittard-Geleen en de provincie Limburg.

Tentoonstelling
De tentoonstelling is tot 3 april in het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te zien aan de Turfmarkt 147 in Den Haag en aansluitend tot 5 mei in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag.

Downloads
WHO CARES briefadvies
WHO CARES magazine
website prijsvraagwhocares.nl

Opening tentoonstelling WHO CARES over wonen, zorg en ondersteuning

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Pieter Hilhorst
@Pieterhilhorst
Mooi stuk van @PaulineMeurs van @raadRVS over veel te dure medicijnen en we de macht van Big Pharma met Europese sa… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Bas Leerink
@bas_leerink
Mooi artikel van onze voorzitter @raadRVS fd.nl/opinie/1270885…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.