Jaarlijkse conferentie RVS 10 oktober 2016 De zorg van morgen: een waardevolle zorg

Datum: 10 oktober 2016.

10 jaar zorgstelsel

Op 10 oktober 2016 organiseerde de RVS haar jaarlijkse conferentie, met als thema ‘De zorg van morgen: een waardevolle zorg’. Het huidige zorgstelsel bestond toen 10 jaar. Een goede gelegenheid om terug te kijken en vooruit te blikken.

Op deze website vindt u hieronder alle informatie die wij ter voorbereiding aan deze conferentie hebben gepubliceerd, zoals boeiende essays, blogs, artikelen en verslagen van voorbereidende bijeenkomsten. Ook vindt u een verslag van de dag en de tekst van enkele lezingen. Zoals de lezing van Pauline Meurs. Neem een kijkje, pak en pluk wat van uw gading is.

Waarover ging de conferentie?

In veel opzichten gaat het heel goed in de zorg. Maar er is ook veel onbehagen onder professionals en burgers. Er zijn zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van de ouderenzorg. Zorgverleners en instellingen zuchten onder de vele regels, controle en toezicht. Hoewel solidariteit een belangrijke pijler is onder het zorgstelsel zijn de gezondheidsverschillen in de bevolking onverminderd hoog. En zo is er meer onbehagen.
Om dit onbehagen en de genoemde problemen het hoofd te bieden, is een waardegedreven zorg nodig. En een zorgstelsel dat ruimte biedt aan partijen om op waarden te reflecteren en deze te kunnen afwegen. Dit geldt in het bijzonder voor de publieke belangen toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg. Tijdens de conferentie ging de RVS over zijn ideeën in gesprek met alle partijen in de curatieve zorg, langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning, van overheid tot werkvloer.

Essays

De RVS heeft in aanloop naar de conferentie een aantal wetenschappers gevraagd om een essay te schrijven. Elk belichten zij het zorgstelsel en het onbehagen daarover vanuit verschillende invalshoeken. Hier vindt u de verschillende essays.

Blogs

De raadsleden van de RVS hebben in aanloop naar de conferentie een aantal blogs geschreven. Tevens hebben twee sprekers van de conferentie een reflectie op de conferentie als blog geschreven. Hier vindt u de verschillende blogs.

Verslagen expertbijeenkomsten

In vier bijeenkomsten zijn experts van binnen en buiten de zorg en het sociaal domein gevraagd hun visie te geven op de toekomst van het zorgstelsel. Hier vindt u korte verslagen van deze bijeenkomsten.

Artikel RVS geen stelselwijziging maar ruimte voor verschil op Skipr.

Jaarlijkse conferentie RVS 10 oktober 2016

Impressie jaarlijkse RVS conferentie 10 oktober 2016

Pauline Meurs

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
raadRVS
@raadRVS
Doelbepaling zorgt voor passende besluiten: raadrvs.nl/actueel/item/d… pic.twitter.com/EDsJvnGbrg
@raadRVS retweeted
Kinderopvangtotaal
@Kinderopvang_MV
De helft van de kinderen beweegt te weinig. Daarom pleiten deze raden voor meer beweging in het onderwijs en kinder… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.