Jaarlijkse conferentie RVS 10 oktober 2016 De zorg van morgen: een waardevolle zorg

Datum: 10 oktober 2016.

10 jaar zorgstelsel

Op 10 oktober 2016 organiseerde de RVS haar jaarlijkse conferentie, met als thema ‘De zorg van morgen: een waardevolle zorg’. Het huidige zorgstelsel bestond toen 10 jaar. Een goede gelegenheid om terug te kijken en vooruit te blikken.

Op deze website vindt u hieronder alle informatie die wij ter voorbereiding aan deze conferentie hebben gepubliceerd, zoals boeiende essays, blogs, artikelen en verslagen van voorbereidende bijeenkomsten. Ook vindt u een verslag van de dag en de tekst van enkele lezingen. Neem een kijkje, pak en pluk wat van uw gading is.

Waarover ging de conferentie?

In veel opzichten gaat het heel goed in de zorg. Maar er is ook veel onbehagen onder professionals en burgers. Er zijn zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van de ouderenzorg. Zorgverleners en instellingen zuchten onder de vele regels, controle en toezicht. Hoewel solidariteit een belangrijke pijler is onder het zorgstelsel zijn de gezondheidsverschillen in de bevolking onverminderd hoog. En zo is er meer onbehagen.
Om dit onbehagen en de genoemde problemen het hoofd te bieden, is een waardegedreven zorg nodig. En een zorgstelsel dat ruimte biedt aan partijen om op waarden te reflecteren en deze te kunnen afwegen. Dit geldt in het bijzonder voor de publieke belangen toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg. Tijdens de conferentie ging de RVS over zijn ideeën in gesprek met alle partijen in de curatieve zorg, langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning, van overheid tot werkvloer.

Essays

De RVS heeft in aanloop naar de conferentie een aantal wetenschappers gevraagd om een essay te schrijven. Elk belichten zij het zorgstelsel en het onbehagen daarover vanuit verschillende invalshoeken. Hier vindt u de verschillende essays.

Verslagen expertbijeenkomsten

In vier bijeenkomsten zijn experts van binnen en buiten de zorg en het sociaal domein gevraagd hun visie te geven op de toekomst van het zorgstelsel. Hier vindt u korte verslagen van deze bijeenkomsten.

Artikel RVS geen stelselwijziging maar ruimte voor verschil op Skipr.

Impressie jaarlijkse RVS conferentie 10 oktober 2016

Pauline Meurs

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
raadRVS
@raadRVS
nrc.nl/nieuws/2018/07…
@raadRVS retweeted
HOP
@hopersbureau
Psycholoog, mindfulness, yoga? Mentale druk jongeren vergt maatschappelijke aanpak, anders blijft het dweilen met d… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets