Jaarlijkse conferentie Raad voor Volksgezondheid en Samenleving 10 oktober 2017

Datum: 18 september 2017.

Op*10 oktober 2017* vindt de jaarlijkse conferentie van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) plaats in de*Remise Den Haag*. Dit jaar staat deze conferentie in het teken van het thema*“zorg en ondersteuning in netwerken rondom mensen met meervoudige problemen”*, waarover de RVS een advies heeft voorbereid. Aansluitend op een afwisselend programma met plenaire bijdragen en interactieve onderdelen vindt de aanbieding van het advies plaats. Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn. Steeds meer mensen hebben meervoudige zorg- en ondersteuningsbehoeften. Hierdoor hebben zij te maken met verschillende zorgverleners, organisaties, wettelijke regelingen en bekostigingssystemen. Het gevolg is dat deze mensen gemakkelijk verdwalen en moeite hebben om de nodige zorg en ondersteuning te regelen en overzicht daarover te houden. Kernvraag is:

Hoe kunnen we zorg en ondersteuning in netwerken rond mensen met meervoudige problemen beter verbinden?

Het eerste plenaire deel staat in het teken van de inhoud van het advies. De RVS laat zien hoe zorg en ondersteuning beter kunnen worden toegesneden op de wensen en mogelijkheden van mensen met meervoudige problemen, en wat dat betekent voor de organisatie, financiering en regelgeving van zorg en hulp.

In reactie hierop geven Felix Rottenberg (cliëntenperspectief), Stephanie Klein Nagelvoort Schuit (medisch specialist) en Cora Postema (mantelzorger) vanuit hun ervaring en expertise hun visie.
In het interactieve deel vragen we – in het verlengde van het advies – onze gasten om hun ideeën en inzichten naar voren te brengen. In het afsluitende plenaire deel presenteert raadslid Loek Winter de opbrengst van dit onderdeel in woord en beeld.

Aansluitend biedt Pauline Meurs, voorzitter van de RVS, Jopie Nooren (Eerste Kamerlid en initiatiefnemer van de adviesaanvraag) het RVS-advies aan, vergezeld van de opbrengsten van deze middag. Jopie Nooren zal in een reactie haar visie op de uitkomst van het advies geven.

Programma in het kort
Van 13.30 – 14.00 uur Ontvangst
Van 14.00 – 17.00 uur Inhoudelijk programma
Van 17.00 – 18.00 uur Afsluiting en borrel

Bekijk ook het uitgebreide programma.

Graag horen wij uiterlijk op 3 oktober 2017 of u bij onze conferentie aanwezig kunt zijn. Klik hier om u aan te melden.

Wij hopen u op 10 oktober te mogen begroeten.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Pieter Hilhorst
@Pieterhilhorst
Mooi stuk van @PaulineMeurs van @raadRVS over veel te dure medicijnen en we de macht van Big Pharma met Europese sa… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Bas Leerink
@bas_leerink
Mooi artikel van onze voorzitter @raadRVS fd.nl/opinie/1270885…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.